Limoncello is een heerlijk drankje om te mengen tot een cocktail, om te verwerken in een cheesecake, maar ook hartige dingen kun je wat sjeu geven met een scheutje van limoen aroma. Nog niet overtuigd? Je hoeft maar een keer deze romige pasta met limoen-kaassaus te proeven en je bent om!
Wie had gedacht dat pasta en limoen zo goed samen zouden gaan?
Zo maak je het:
- Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking en giet af. Maak ondertussen de saus.
- Smelt de boter in een koekenpan en voeg de knoflook toe. Sauteer voor een minuutje.
- Voeg de bloem toe en maak een roux. Voeg ook de room toe en roer tot een soepele saus ontstaat. Schenk daarna de Limoncello (of Aromaster limoen) al roerend toe aan de pan en proef tussendoor of er meer limoenaroma nodig is. Toevoegen gaat namelijk een stuk makkelijker dan eruit halen.
- Voeg als laatst de kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten. Giet de limoen-kaassaus over de gekookte pasta.
- Garneer de pasta met wat verse blaadjes basilicum. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.